Kampanya 1

Kampanya 1
EC English'den Amerika ve İngiltere'de müthiş fırsat!

Kampanya 2

Kampanya 2
LSC Kanada/EC okulları Türk öğrencilere özel fiyatlarla!

Kampanya 3

Kampanya 3
Language Studies International ile 3 kıta 6 ülke!

Öğrenciler ne diyor?

Öğrenciler ne diyor?
Gamze'den CDS'ye mektup var

Yeni Okul - Ball State University

27 Kasım 2010 Cumartesi


Bu hafta yeni portföyümüze katılan Ball Universitesini yazıyorum. Önce tarihçe...

Tarihçe
:

Ball State University'nin tarihi 19. yüzyılın başlarınd Muncie iş adamlarının yöre ekonomisini kalkındırmak amaçlı bir okul hayal etmeleri ve kurmaları ile başlıyor. Frank C. Ball başta olmak üzere yörenin önde gelen ailesi olan aslen New York'lu Ball kardeşler aile şirketleri olan cam işini büyütmek amacındaydı. Bu amaca hizmet edebileceği düşüncesi daha önce yöre ileri gelenlerinin girişimleri ile kurulan ama iyi yönetilemediği için iflas eden okul mülkünü satın alıp Indiana eyaletine hediye ediyorlar. Ball kardeşlerin desteği ile yeniden hayat bulan okula Indiana eyaleti tarafından Ball ismi veriliyor.

Yıllar içinde okul eklenen bölümler ile kapsamlı eğitim veren bir üniversite haline geliyor.

Geleceğe şekil veriyor!!!

Şimdiler de Ball State her yeni gün programına eklediği yenilikler, sunduğu hizmet çeşitliliği, teknolojik altyapısı, yöreye hizmet eden projeleri ve desteklediği türlü sanat etkinlikleri ile girişimci ruhunu beslemeye ve parlak mezunlar vermeye devam ediyor.


Neden Ball State?

Ball State, geleneklerine bağlı ama aynı zamanda yenilikçi bir üniversite. Amacı pazarda kendine uygun açığı tespit edebilme kabiliyetine ship mezunlar vermek. Bu amaca kendini admaş akademik ve idari kadrosu ve çok çeşitli programları ile tercih edilen bir üniversite.

Akademik kadro
:

Profesorler başarı odaklı ve öğrencilerin başarısını kendi başarıları olarak görüyorlar. Bu nedenle öğrencilerle oldukça yanından ilgililer.

Programlar
:

Ball State programlarını "çeşitlilik" ve "kalite" ile tanımlıyor. 180 undergraduate ve preprofessional program, 100'den fazla da master ve doktora programı var.

Özellikle uzman ünlü olduğu programlar:

Okullardaki bölümler:


College of Applied Sciences and Technology
Family and Consumer Sciences
Military Science
Nursing
Physical Education, Sport, and Exercise Science
Technology
Wellness and Gerontology

College of Architecture and Planning
Architecture
Landscape Architecture
Urban Planning
Miller College of Business
Accounting
Economics
Finance and Insurance
Information Systems and Operations Management
Marketing and Management

College of Communication, Information, and Media
Communication Studies
Information and Communication Sciences
Journalism
Telecommunications

College of Fine Arts
Art
Music
Theatre and Dance

College of Sciences and Humanities
Anthropology
Biology
Chemistry
Computer Science
Criminal Justice and Criminology
English
Geography
Geology
History
Mathematical Sciences
Modern Languages and Classics
Natural Resources and Environmental Management
Philosophy and Religious Studies
Physics and Astronomy
Physiology and Health Science
Political Science
Psychological Science
Social Work
Sociology
Speech Pathology and Audiology
Women’s and Gender Studies

Teachers College
Counseling Psychology and Guidance Services
Educational Leadership
Educational Psychology
Educational Studies
Elementary Education
Special Education

Kampüs

Ball State kampus'de tarih ve teknoloji iç içe. Klasik mimari ve okulun sembolü olmus ve ikonlaşmış Beneficence ve Frog Baby gibi heykeller Ball Kampüsün tarih kokan yanları. And our sanat okulu ve tüm kampüste etkin süper hızlı kablosuz ağ bağlantısı ise yeni çağa yapılan yatırmın göstergesi.

Tarihi dokusu ile oldukça güzel bir kampüs. Aynı zamanda tarihi yapılara uyumlu son derece modern mimari ile inşa edilmiş binalarlarda geçmiş ve gelecek arasında köprü hissi veren bir ortam.

Ball State'de yaşayacağını tecrübe hoş mimari ile sınırlı değil. Dinamik ve size kucaklayan toplumu ile yaşam anlamında büyük fırsatlar sunmakla bereber kendinizi evinizde hissetmenizi sağlayacak kadar sıcak bir ortam.

Kampüs hayatı


Öğrenci hayatı ağırlıklı sınıfta ya da sınıf dışında ders çalışarak geçer. Aldığınız eğitimin üstüne sizi daha da zenginleştiren ise ders dışı sosyal hayattır. Ball State bu anlamda oldukça güzel imkanlar sunan bir Üniversite.

Etkinlikler


Broadway şovları, Rus Ulusal bale performasları ve profesyonel komedi şovları ile Ball State Muncie şehrini renklenidiren aktivitelerin mimarıdır. Kampüs içinde yet alan The Village, isimli mekan genelde öğrencilerin yemek yiyip vakit geçirebileceği çeşitli cafelerde doludur. Bunun haricinde L.A. Pittenger Student Center 'in 1. katında yer alan The Tally isimli mekanda müzik grup performansları izlenebilir. Christy Woods arboretum ve the Duck Pond gibi yerler kampüs içinde doğanın tadını çıakrtabileceğiniz yerlerdir. University Green ise açık hava konser mekanıdır. Late Nite, ise en güzel parti meknaıdır. Her Cumartesi akşamı organize edilen bowling, billiards, DJs ve dans türü etkinliklerden faydalanabilirsiniz. Etkinlikleri the Flyswatter ve the Scramble Light'ın yanındaki panolardan takip edebilirsiniz.

İş bulma yardımı


Mutlaka Kariyer imkanlarını takip edebilmek için öğrenci organizasyonları katılın. Halihazırda okulda pek çok farklı alanda 350 den fazla öğrenci organizasyonu bulunmakta. Hatta kendi grubunuzuda yaratma konusunda okul yardımcı oluyor. Bu tür organizasyonarın parçası olmak kampüs hayatınıza renk katacaktır.


Konaklama ve yemek

Kampüste yaşayan 6,300 öğrenci yanılıyor olmamaz. — Ball State'de kampüs hayatı şahane!!! Öğrencilerin yaklaşık %35'i, ailesi yakında oturuyor bile olsa, okul içinde yer alan 29 yurtta konaklamayı tercih ediyor. Ve kampüste yemekler de harika. Öğrenciler okulun ilk yılında okulun sunduğu "Freshman Connections, a national award-winning program" programa katılıyorlar. Program öğrencinin üniversite hayatına ve kampüse adaptasyonunu sağlayan özel ve ödüllü b,ir program.

Kampüste yaşamak avantajdır!!!


Okul kampüs içinde iki çeşit konaklama imkanı sağlıyor: Yurt ve Üniversite içi apartman. İster yurtta kalın ister yine ünversitenin sağladığı artamna dairelerinde kampüste yaşamanın sınıfa yakın olmak, dolayısıyla daha fazla uyumak, ekonomik ve sosyal açıdan çok büyük avantajı vardır.

Kampüste yaşarsanız hertür aktiviteden anında haberdar olur ve bu aktivitelerin ulaşım sorunu olmaksızın parçası olabilirsiniz.

Okulun yurtlarının bir kısmı öğrenci talepleri doğrultusunda yenilenmiş.

Yurtların sağladığı imkanlar: bilgisayar salonu, çamaşırhane, spor salonu, kütüphane ve çalışma odaları, ücretsiz kablo tv, Kablolu ve kablosuz internet.

Nasıl ulaşırım?

Ball State, Muncie, Indiana'da. Munice, İndianapolis 55 mil (yaklaşık 1 saat) uzaklıkta orta büyüklükte bir şehirde. Indianapolis, Fort Wayne, ve Dayton havaalanlarına ulaşımı oldukça kolay bir lokasyonda.

Kampüsün bulunduğu şehir, Muncie


Muncie, Indiana'da, yaklaşık 70,000 kişi yaşıyor. 2007'de, Amerika'nın en ucuz üniversite şehri seçilmiş.

Şehirde metro ulaşımı mevcut. Chicago, Cincinnati, Dayton, Detroit, Louisville, ve St. Louis'e kısa araba yolculuğu measfesinde.

Şehrin güzellikleri

Minnetrista Cultural Center and Oakhurst Gardens, National Model Aviation Museum, ve Cardinal Greenway görülmeye değer. Muncie Symphony ve Muncie Civic Theater her yıl harika bir program dahilinde konserler veriyor ve tiyatro eserleri sergiliyor. Ball State Art Museum 11,000'den fala eserin sergilendiği oldukça güzel bir müze.

Doğa faaliyetleri için ise, Prairie Creek Reservoir , 1,252-dekar insan yapımı göl ve etrafındaki 3,000 dekar irili ufaklı tepecik fazlasıyla yeterli. Gölde çok çeşitli balık türleri yaşıyor.

Nüfus

Muncie 67,430
Delaware County 118,769
Indiana 6.08 million

Kaynak: 2000 U.S. Sayım

Hava Durumu

Ocak ayı ısı ortalaması
-3 derece
Temmuz ayı ısı ortalaması 26 derece
Ortalama yağış
92 cm / yıl
Ortalama kar yağışı
53 cm / yıl

Kaynak: Muncie-Delaware County Ticaret Odası


Ne ödeyeceğim?


Aşağıda 2010-11 akademik yılı tahmini fiyatlarını bulacaksınız. *


Out-of-State Residents

Eğitim (12-18 saat / sömetr)

$20,960

($10,480 /sömetr)

Oda (başlayan fiyatlar)**

$7,390

Teknoloji

$368

Recreation center fee

$180

Sağlık hizmeti

$158

Yurt teknoloji
$120

Undergraduate course fees:

  • $2 per course for 100- and 200-level courses
  • $4 per course for 300- and 400-level courses

Graduate students: Learn more about credit hour fees for your studies.

$24 (tahmini)

TOPLAM

$29,200

Yukarıkadi masraflar sonbahar ve bahar sömetrlerinde tam amanlı kayıt içinidir. Fiyatlarda değişiklik yapma hakkı saklı tutulmuştur.

* Fiyatlar 2011 sonbahar sezonuna kadar geçerlidir.

** Oda fiyatları odanın tipine, yiyecek planına göre değişiklik gösterir.

Diğer tahmini masraflar

  • Kitap ve araçlar, $1,000
  • Kişisel masraflar ve ulaşım, $2,600 to $3,000.


Burs imkanı:


Okul burs imkanı sağlamaktadır. Burs imkanları için tıklayın.


Yeşil Kampus:


Ball State çevreye duyarlılığıyla ünlü bir okul. Ülkenin 75 yeşil okulundan biri.

Okuldaki yeşil uygulamalara örnekler:
  • Our fleet has hybrid vehicles, electric cars, hybrid-electric buses, vehicles that run on E85 and biodiesel.
  • We divert 20 percent of waste (paper, cardboard, newspapers, pop cans, glass, and some plastics) each year from landfills through our recycling programs.
  • We recycle a large volume of materials such as computers, motor oils, leaves, tires, carpeting, mattresses, concrete, brick, fluorescent lights, and drywall.
  • We have planted more than 3,000 different kinds of native vegetation to replace mowed grass, improving water filtration, wildlife habitats, and reducing learning laboratory operating costs.

Okulun kurucuları Ball kardeşler: (soldan - sağa) William Charles Ball (1852–1921), Frank Clayton Ball (1857–1943), Lucius Lorenzo Ball (oturnlar) (1850–1932), Edmund Burke Ball (1855–1925), George Alexander Ball (1862–1955)

2010 sonunda bitti bitiyor... Kaçırmayın!!! - Bitme tarihi yaklaşan kampanyalar!!!

6 Kasım 2010 Cumartesi

Bitme tarihi yaklaşan kampanyalar!!!



Kings College'den uzun dönem dil programlarında sadece Türk öğrencilere özel indirim.

Kampanya Kings Bournemouth, Kings London ve Kings Oxford'da geçerlidir.



Ayrıca bu kapmanyadan faydalanan ve aile yanı konaklama alan öğrenciler için kısa uluslararası konuşmalar için GBp10 sim card ve internet bağlantısı için 3 GB usb modem pakete dahil.

Kısa dönem kursları düşünen öğrenciler içinde öneriler mevcut:
— 10 hafta için 2 hafta bedava
— 20 hafta için 4 hafta bedava

Kampanya 15 Aralık 2010 tarihine kadar geçerlidir.

Ayrıntılar için CDS danışmanları ile bağlantıya geçin...

King College hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın...



AIPE - Australian Institute of Professional Education'dan Türk öğrencilere özel...

Türk Öğrencilerine Materyal Ücreti AIPE'den...


Sabah Sınıfı:

24 haftaya kadar, haftalık 250 AU$

24 hafta üzeri, haftalık 220 AU$

Akşam Sınıfı:

Haftalık 200 AU$

Kayıt ücreti: 200 AU$

31 Aralığa kadar başvurun kapmanyadan faydalanın...

Ayrıntılar için CDS Danışmanları ile bağlantıya geçin...



International House Nice'de Fransızca Dil Kurslarında Ekstra 1 Bedava Hafta Kazanma Fırsatı!!!

Nice'de yaz bitti ama sıcak promosyonlar havayı ısıtmaya devam ediyor.

International House Nice'den çok avantajlı sonbahar kampanyası.

2 hafta ya 1 hafta ekstra!!! Kaçırmayın.

Kampanya Aralık 2010 sonuna kadar geçerlidir.

Ayrıntılar için CDS danışmanları ile bağlantıya geçin...

International House Nice hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın...



St Giles Vancouver College'dan 5. yıl şerefine dil programlarında %30'lara varan indirim...

St Giles Vancouver 5. mükemmellik yılını kutluyor....

Dil eğitiminde mükemmellik nedir?

Aşağıdaki uzman kurumlar tarafından akredite edilmiş olmak demektir.












Bu kapsamda güzel fırsatlar sunuyor.


Tüm programlarda liste fiyatından %30'lara varan indirimler sağlıyor.

31 Aralığa kadar başvurun kapmanyadan faydalanın...

St Giles International ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Ayrıntılar için CDS Danışmanları ile bağlantıya geçin...



Eurocentres'den Türk Pazarı için dil kurslarında hemen hemen heryerdeki okularında indirim!!!

-AVUSTRALYA

Eurocentres Sydney
- 15% indirim - Basic, Intensive, Super Intensive course ve Super Saver programlarda

Eurocentres Brisbane
- 20% indirim - Basic, Intensive, Super Intensive course ve Super Saver programlarda

Eurocentres Cairns
- 15% indirim - Intensive, Super Intensive course ve Open choice programlarda

Eurocentres Perth
- 15% indirim - Intensive, Super Intensive course ve Open choice programlarda

İngiltere ve Yeni Zellanda'daki merkezlerde Temel, Yoğun, Süper Yoğun ve Tercihli - (Basic, Intensive, Super Intensive ve Open choice) Programlarda

- İNGİLTERE

Eurocentres Cambridge, Bournemouth & Londra Merkez
-20% indirim
-2010 ve 2011 için geçerlidir.
-başvuru için son tarih: 31 Aralık 2010

Not: Merak edenler için; İngiltere'de dil eğitimi

-YENİ ZELANDA

Eurocentres Auckland

-25% indirim
-2010 ve 2011 için geçerlidir.
-başvuru için son tarih: 31 Aralık 2010

Not: Merak edenler için; Yeni Zelanda'da dil eğitimi

31 Aralığa kadar başvurun kapmanyalardan faydalanın...

Ayrıntılar için CDS Danışmanları ile bağlantıya geçin...

Gamze'nin Eurocentres deneyimlerini okumak ister misiniz?



KAPLAN International College'den dil programlarında Türk öğrencilere özel indirim.

İngiltere ve İrlanda'da İngilizce öğrenmeye ne dersiniz.

16 hafta ve üstü programlarda %10 indirim.

*Academic Year, Academic Semester, Opus 5, 6 ve 9, ve University Pathwayprogramları kampanya kapsamı dışındadır.

Kampanya Aralık 2010 sonuna kadar geçerlidir.

Ayrıntılar için CDS danışmanları ile bağlantıya geçin...

Ebru CDS için İrlandayı anlattı. İrlanda ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın.

İngiltere'de dil eğitimi ile igili ayrıntılar için tıklayın.

Kaplan Aspect hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın...



Cornerstone Academic College'dan 10. yıla özel fiyatlar...

Cornerstone Academic College, Toronto, Kanada, 10. kuruluş yılını kutluyor.

Bu kapsamda tüm programlarda %25 indirim yapıyor.

Programlar:
Intensive ESL / Real Speaking / Business English / Hospitality TOEIC & TOEIC Speaking / Internship / Work & Travel

Son başvuru tarihi 31 Aralık 2010.

Ayrıntılar için CDS danışmanları ile bağlantıya geçin...

Cornerstone Academic College hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın...