Kampanya 1

Kampanya 1
EC English'den Amerika ve İngiltere'de müthiş fırsat!

Kampanya 2

Kampanya 2
LSC Kanada/EC okulları Türk öğrencilere özel fiyatlarla!

Kampanya 3

Kampanya 3
Language Studies International ile 3 kıta 6 ülke!

Öğrenciler ne diyor?

Öğrenciler ne diyor?
Gamze'den CDS'ye mektup var

Montreal, Kanada'da Fransızca Dil Eğitimi

25 Eylül 2010 Cumartesi

Andre Nantel tarafından çekilmiştir.

Montreal, Kanada


"Montreal, ya da Fransızca Montréal, Quebec eyâletinin en büyük, Kanada'nın ise ikinci büyük kentidir. Kent, Paris'in ardından dünyanın Fransızca konuşan en büyük ikinci kentidir.

Quebec eyaletinin güneybatısında yer alan Montreal, eyâletin başkenti Quebec'in 270 km güneybatısında, federal başkent olan Ottawa'nın ise 190 km doğusunda kalır.

Kent, Ottawa ve Saint Lawrence Nehirleri'nin birbirine karıştığı noktada, Montreal Adası üzerinde yer almaktadır. Bu haliyle Montreal, Büyük Göller'i Atlas Okyanusu'na bağlayan Saint Lawrence Denizyolu üzerinde önemli bir liman kentidir.

Dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olarak kabul edilen McGill Üniversitesi Montreal'dedir."


Bu bilgiler yine benim en sevdiğim bilgi kaynağı, özgür ansiklopedi Vikipedi'den.

Buna ek, Turkish Student Yurtdışı Eğitim Dergisi'nde bulduğum aşağıdaki makale Montreal'i ve oradaki yaşamı çok güzel özetlemiş.

"Çarpıcı Fransız ve Amerikan etkileriyle Montreal yabancı öğrencilere istedikleri her şeyi sunar; güzel bir çevrede eğitim görme fırsatı, modern yapılarla kurulu bir alanda yaşama rahatlığı veya hem tarihi hem de kültürel açıdan zengin bir atmosferi yaşama deneyimi.

İsmini ölü yanardağından alan Montreal, Kanada’nın ikinci büyük şehridir. Üç milyonun üstündeki nüfusuyla Montreal dünyadaki Fransızca konuşulan en büyük şehirlerdendir, Kanada’da ise İngilizce konuşulan en büyük üç şehirden biridir. Sürekli ziyaretçilerin uğradığı bu şehirde insanın yabancı muamelesi görmesi muhtemel değildir. Şehrin kendi kimliği yabancı öğrencileri evlerinde hissettirecek yapıdadır, burada dört üniversite ve sayısız yüksekokul vardır, canlı ve çeşitli atmosferin yaşatılmasında öğrencilerin rolü büyüktür.

Ancak, Montreal’in sıcak yapısından başka sunabileceği şeyler de var. Gece hayatı ve kafeleriyle ünlü Montreal aynı zamanda Old Town binaları, müzeleri, tiyatrolarıyla kültür yuvasıdır da. Olimpik bir stadyuma, alışveriş merkezlerine, yıl boyunca yapılan festivallere sahip olan şehri ziyaret eden kişinin ilgisini çekecek bir şey mutlaka bulunur. Boyutlarına oranla Montreal güvenli bir şehirdir ve McGill University’de olduğu gibi bu güvenlik WALKSAFE sistemiyle kampuste geç saatlere kadar eğitim gören ya da çalışan öğrenciler için bir adım daha ileri götürülmüştür.

Montreal’de sanata ve kültüre çok değer verilir, şehirde pek çok müze vardır, şehrin kendi tarihini yansıtan Güzel Sanatlar ve McCord Müzesi gibi. The Mary, Queen of World Cathedral da buradadır ve Roma’da bulunan St. Peter’s Basilica’dakinin minyatürüdür, ancak pek de küçük değildir.

Eğlenmek istiyorsanız, Montreal Senfoni Orkestrası'nı ya da Les Grands Ballets des Montreal'i görebileceğiniz Place ses Arts’a gidin. Dahası Montreal aynı zamanda uluslararası tanınmış Cirque de Soleil’e de ev sahipliği yapar.

Montreal’de alışveriş küçük butiklerin yanı sıra büyük marketlerle kolaylaştırılmıştır. Büyük alışveriş merkezlerine ise metroyla gidilebilir, bu sistem öyle güzel hazırlanmıştır ki insanlar sürekli yer altından giderek alışveriş merkezlerini kışın soğukla karşılaşmadan gezebilir.

Ancak hava güzelse yer üstünde yapılabilecek pek çok şey vardır. Şehre ve nehre yanardağdan Mount-Royal Park'a uzanan patikalarda yürüyerek kuşbakışı bir bakın veya roller blade kiralayın. Hala etkilenmediyseniz Parc des Illes adalarına feribotla gidin ve Olimpik Park kompleksini, Expos beyzbol takımının sahasını veya Biodome’u, insan eliyle yapılmış farklı habitatların öğelerini içeren ekolojik çevreyi gezin.

Geceleri Montreal canlanır, özellikle de öğrenciler tarafından ziyaret edilen kuzey Old Montreal, Rue St. Denis ve Boulevard de Maisonneuve. Burası şu an bir kafe alanı ve eğer jaz seviyorsanız buradaki kulüpler beklentilerinizin ötesine geçecektir. Dahası her yıl Temmuz’da Montreal Jazz Festivali düzenlenir. Yıl boyunca Montreal’de birçok başka olay çerçevesinde kutlamalar yapılır, Ocak ayındaki Fete de Neiges, Haziran’daki International Fireworks Competitions ve sonbahardaki Montreal Dünya Film Festivali gibi. Bu olayların her biri için şehre ziyaretçi akını olur."

Neden Fransızca için Kanada?


İngilizce, Kanadalıların yaklaşık üçte ikisinin ana dilidir, fakat hem İngilizce hem de Fransızca ülkenin resmi dilleridir ve bütün Kanadalılar ikinci bir dil öğrenmeye teşvik edilirler. Bu, Fransızca öğreten farklı kurslara sahip pek çok özel okul, kolej ve üniversitenin bulunduğu anlamına gelir.

Kanada'da Fransızca öğrenenlerin çoğunluğu, İngilizce konuşan Kanadalılardır, fakat son yıllarda Fransızca öğrenmek için ülkeye gelen yabancı öğrencilerin sayısında önemli bir bir artış vardır. Kanada genelinde düzenlenen Fransızca dil kursları sayıca pek çok ve çeşitli olduğu için, Fransız dilini öğretenler için yabancı öğrenci piyasası geniştir.

Ontario, Manitoba ve New Brunswick'te hatırı sayılar bir Fransızca konuşan nüfus yaşamakta ve bütün Kanada genelinde ana dili Fransızca olan küçük semtler bulunsa da, Kanada'nın Fransızca konuşulan asıl eyaleti Quebec'tir.

Eyaletlerde ana dili Fransızca olan büyük kitleler bulunduğu için, yabancı öğrenciler dili sadece sınıflarda değil, aynı zamanda cadde, kafe, alışveriş merkezleri ve marketlerde de kullanmalarını sağlayacak derinlikli bir Fransızca deneyimi yaşayabilirler.

Tarihsel olarak, Kanada'nın iki resmi dili olması, 16. ve 17. yüzyıllarda Fransız kaşiflerin bölgeye gelişi ve ülkenin 1700'lerde İngiliz ordusu tarafından işgal edilmesi ve ardından hakimiyet altına alınmasından kaynaklanır. Fransız Samuel de Champlain'e 1642'de Quebec şehrini ve kısa süre sonra da Montreal'i iskan etme müsaadesi verildi. 1663'e kadar ülkeye 60 bin Fransız yerleşti ve Kanada bir Fransız eyaleti haline geldi. 1754'te bir İngiliz ordusu Kanada'yı işgal etti ve 1763'te Fransa'nın ülkeyi İngiltere'ye teslimine kadar, birbiri ardına yaşanan uzun çatışmalar oldu. Bu dönem boyunca Quebec ayrılıkçı hareketin tohumlarını ekti, bu yönde bir hareket bugün hala etkilidir.

Kanada'da Fransızca öğrenmek isteyen pek çok yabancı öğrenci, nüfusunun yüzde 89'unu hala ana dili Fransızca olan insanların oluşturduğu Quebec'e gider. Fakat hem İngilizce hem de Fransızca öğrenmek isteyen pek çok yabancı öğrenci için Ontario ile diğer bazı eyaletler Quebec'e göre eğitim görmek için daha münasip yerlerdir.

Fransız dili öğrencileri için piyasa gelişiyor, çünkü öğrenciler Kanada'da sadece bir vize ile iki dili öğrenebileceklerini keşfediyorlar. Bu "bir taşla iki kuş" düşüncesi, Fransa yerine Kanada'da öğrenim görmek için kuvvetli bir etken.

Piyasanın büyüyüp büyümediğine gelince, cevabın yere göre değiştiği görülmektedir. Ontario eyaleti yabancı öğrenciler için güvenlidir, fakat muazzam bir gelişme olduğu söylenemez.

Birçok okul Fransızca dil eğitimi yanında sekreterlik eğitimi, bilgisayar vs. gibi iki yıllık geniş mesleki programlar sunmaktadır. Bu programlara yabancı öğrenciler arasında ilgi büyüktür.

Yakın zamanlara kadar, Kanada'da Fransızca öğrenen yabancı öğrencilerin çoğunluğu Asyalılardı, özellikle de Japonlar ve Tayvanlılar. Bugün Asya'dan gelenlerin sayısında bir düşüş yaşanırken, Latin Amerika ve Meksika'dan gelenlerin sayısı gözle görülür biçimde artmaktadır.

Kanada'nın daha ziyade bir İngilizce öğrenim yeri olarak tanınması, Fransızca öğretenler için, yabancı öğrencilere ulaşmada önemli bir engel durumunda. Okullar ilk önce, insanları bulundukları yer ve Fransızca öğretimi konusundaki hazırlıkları konusunda bilgilendirmek zorundalar. Montreal başarısını çok kültürlülüğü ve çeşitli ve farklı seviyelerde öğrenim pazarlaması yönünde bir strateji izlemesine borçlu olabilir.

Montreal'daki Quebec's Center Linguista yabancı öğrenci piyasasına girmek için Kanada elçilikleri, ticaret fuarları ve tabii ki yurtdışı eğitim danışmanlık firmalarıyla bağlantılarını kullanıyor. Öte yandan okullar yeni bir strateji benimseyerek öğrenci potansiyelini genişletmek için interneti kullanmaya başlamıştır.

Fransızca eğitimi verenlerin çabalarına rağmen, Kanada'daki piyasanın büyümesinin önünde çok sayıda engel bulunuyor. Çok sayıda okul temsilcisi Kanada'da eğitimin, genelde, ABD ve Avustralya'nın aksine, dışarıda çok az teşvik gördüğünü düşünmektedir. Ayrıca bir diğer husus ise "Kanada Fransızca'sı 'gerçek' Fransızca değildir" şeklindeki belirli bir kanaatin mevcudiyetidir. Quebecois veya joual olarak bilinen Quebec'in günlük Fransızca'sı, Fransa'da konuşulan dilden biraz farklıysa da, okullarda kurallı Fransızca öğretilir ve televizyon ile radyoda da büyük ölçüde kullanılır.

Okullar, Kanada'da hem Fransızca öğrenme hem de öğrenim yapma konusunda uluslararası ilginin güçlü olduğu konusunda hemfikirler. Kanada'da çok sayıda Fransızca programı sunulmaktadır. Buna ek olarak, Kanada güvenli, temiz ve nispeten ucuzdur. Aynı anda iki dil birden öğrenmek yönünde yeterince hevese sahip olan öğrenciler için Kanada bulunmaz bir fırsattır.

3 comments:

Unknown dedi ki...

I want to immigrate to Canada but decided that I would first need a job. I found out about how the process works and need to find a job from LMIA positive company. I looked around but am having a difficult time finding LMIA job offers or even companies that might be interested in hiring overseas worker. Any suggestions where I can look?

20 Kasım 2015 13:21
Unknown dedi ki...

Hello Africando.. It does take time to find these companies but they are out there. If you do searches on sites like kijij.com and craigslist.com you will occassionally find these type of jobs. Another site that focuses exclusively on LMIA jobs is jobsaloon.com.

20 Kasım 2015 14:21
Unknown dedi ki...

Dikkat.

Bu Asa sigorta şirketi olduğu için, tüm özellikleri riayet türünü sigorta, biz de çalışmak için denizaşırı veya kişisel iş için seyahat için vize dışarı sigortalamak ne, sen biz kişisel şirket kurmak için ülkeden dışarı seyahat etmek bir kredi ihtiyacınız varsa Seçtiğiniz herhangi bir ülkede yerleşmek için seyahat etmek size kişisel vize veya aile vizesi sağlamak için yetenekli. Firmamız size 28 yıl Maximo süresi geri ödeme için bir emlak inşa, bu yüzden eğer ilgilendi, lütfen şimdi uygulayabilirsiniz.

Size seçtiğiniz herhangi bir ülkede, kişisel iş başlatmak için herhangi bir miktar kredi yeteneğine sahiptir, bu nedenle herhangi bir ülkeye seyahat için vize gerekirse, lütfen bu e-postayı başvurun: visaagency040@gmail.com ya da bir kredi ihtiyacınız varsa başlamak için finance_institute2015@outlook.com: kişisel şirket kadar lütfen bu e-postayı temas

Firmamız bu bilgi feryat uzmanlaşmış.
(1) denizaşırı seyahat için vize veriyoruz.
(2) Biz bireye% 2 faiz oranıyla kredi, kişisel iş başlatmak için vermek.
(3) kara mallarını sigorta.
(4) ev mallarını sigorta.
(5) oluşturmak ve aylık taksit ödeyerek bireysel ucuz miktarda dışarı satış.

Eğer ev veya aylık taksit ödeyerek herhangi bir emlak satın almak istiyorsanız, firmamız herhangi bir sorun olmadan seçtiğiniz herhangi bir süre ve seçtiğiniz herhangi bir ülkedeki bir tane almak için yeteneğine sahiptir.

29 Haziran 2016 17:37

Yorum Gönder