Kampanya 1

Kampanya 1
EC English'den Amerika ve İngiltere'de müthiş fırsat!

Kampanya 2

Kampanya 2
LSC Kanada/EC okulları Türk öğrencilere özel fiyatlarla!

Kampanya 3

Kampanya 3
Language Studies International ile 3 kıta 6 ülke!

Öğrenciler ne diyor?

Öğrenciler ne diyor?
Gamze'den CDS'ye mektup var

Sağlık Sigortası

20 Mart 2010 Cumartesi


Haftalardır Senem'in yaptığı öğrenci görüşmelerini, odanın bir köşesinde, bir şeyler kaçırmamak için gözlerim kocaman açık dinliyorum. Küçük küçük notlar alıyorum, Senem'in bana hediye ettiği "CDS defteri"me. Fakat görüşmelerden sonra aklımda kalan hep, CDS'nin kapısından, içi umut ve heyecan dolu, gençlikleri pırıl pırıl parlayan çocuklarının kah önünden kah arkasından giren anne babaların yüzlerindeki endişenin, Senem'le konuştuktan sonra yerini rahatlama ve umutlu bir gülümsemeye bırakışı oluyor. Bazen yaşadıkları, yolunu, izini avuçlarının içi gibi bildikleri şehirde bile azıcık eve geç kalınca, yüreklerindeki sıkıntıya mani olamazken, uzun, upuzun yollar, yollar sonrası, çoğu zaman dilini bile bilmedikleri bambaşka diyarlara biricik evlatlarını nasıl olup da yollayabilcekelerini kara kara düşünüyor doğal olarak anne babalar. E haksız da sayılmazlar. Ama inanı,n CDS'nin kapısından, sorularına buldukları tatmin edici ve güvenilir cevaplarla kesinlikle hafiflemiş çıkıyorlar. Seviyorum o manzarayı doğrusu. Görülesi bir manzara. Fotoğraf çekmeyi çok seven benim için tam fotoğraflık anlar bunlar. Sanırım bu nedenle zihnime herşeyden önce onlar kazınıyor.

Tabi sade mutlu, kendini ve evladını güvenle teslim edebileceği doğru adresi bulmuş olmanın verdiği rahatlıkla gülen yüzler değil aklımda kalan. Anlatılan ve endişe hafifletici önlemler de not defterime düşüyor. Bunların başında sağlık sigortası geliyor.

Neden sağlık sigortası yaptırmak gerek?

Yurtdışında sağlık hizmeti çok pahalı. Sonuçta bambaşka kültür ve iklim koşullarında zaman ve yaşam geçirilecek. Bu süre ne kadar kısa olursa olsun, ufacık bir el kesiğinin bile, yurtdışında, oldukça yüksek rakamlar karşılığı tedavi edildiği düşünülürse, süreden bağımsız değerlendirilmesi gereken bir konu gibi görünüyor. Sadece alışkın olmadığımız bir hava koşulu bile bize sağlık sorunu yaşatabilir. Dolayısıyla mutlaka yurtdışında eğitim paketi satın alırken sağlık sigortası konusu görüşülmeli, değerlendirilmeli ve pakete dahil edilmeli.

Anladığım kadarıyla bir çok ülke ve/veya okul halihazırda, ya vize alınması sırasında ya da okula kabul paketinin içinde, sağlık sigortasını zorunlu tutuyor. Zorunlu olmadığı durumlarda da, eğitim paketine toplamda ödenecek ücretin yanında çok ufak bir bedel karşılığı, özel kurumlar aracılığı ile sağlık sigortası yapılabiliniyor.

Sigortaların kapsamları, nerelerden temin edilebilecekleri ve diğer ayrıntılarla ilgili CDS danışmalarına başvurabilirsiniz.

Mutlu mezuniyet fotoğraflarını da seviyorum. Sağlıkla okulunu bitirip mezun olmuş çocukların ve ailelerinin yüzündeki mutluluğu görmeyi kim sevmez ki...


1 comments:

Unknown dedi ki...

i Sayin Igein, Aiicco sigorta kredi kredi sirketi temsilcisi degilim, is için kisisel bir kredi gerekiyor? Bu e posta bize ilgileniyorsaniz eger biz,% 3 faiz oraniyla kredi vermek: Eger kredi transferi belge derhal ok ile devam etmek ( igein_h_yizevbekhai@admin.in.th )

31 Temmuz 2014 04:54

Yorum Gönder