Kampanya 1

Kampanya 1
EC English'den Amerika ve İngiltere'de müthiş fırsat!

Kampanya 2

Kampanya 2
LSC Kanada/EC okulları Türk öğrencilere özel fiyatlarla!

Kampanya 3

Kampanya 3
Language Studies International ile 3 kıta 6 ülke!

Öğrenciler ne diyor?

Öğrenciler ne diyor?
Gamze'den CDS'ye mektup var

Yakında Fuar Var

20 Mart 2010 Cumartesi


İşte benim duyduğum ve duyurduyum ilk CDS Fuarı. Kaçırılmayacak bir etkinlik. Ayrıntıları aşağıda. Dahada ayrıntı için HadiYurtdisina.com.

Yurtdışı Üniversite Kayıt Günleri Nedir?

ÖSS tercih sonuçları açıklandıktan hemen sonra, Türkiye'de herhangi bir üniversiteye ya da istediği bölüme giremeyen öğrenciler için yabancı üniversite yetkilileri ile birebir görüşüp hemen kayıt ve kabul olanağı sağlayan organizasyona verdiğimiz ad.

Yurtdışı Üniversite Kayıt Günleri Ne Zaman ve Nerede Düzenlenecek?

YÜKG 2009, 18 Ağustos Salı günü İstanbul'da Marmara Otel Taksim'de, 19 Ağustos Çarşamba günü Adana'da Seyhan Otel'de, 20 Ağustos Perşembe günü Ankara'da Hilton Otel'de ve son olarak 21 Ağustos Cuma günü İzmir'de Mövenpick Otel'de saat 13:00 ile 17:00 arasında düzenlenecektir.

Neden Yurtdışında Üniversite Öğrenimi?


Türkiye'de her yıl 1.5 milyondan fazla öğrenci sınava girmekte, buna karşılık kısıtlı sayıda öğrenci istediği bir lisans programına kayıt olabilmektedir. Bu noktada öğrenciler Türkiye'de herhangi bir vakıf üniversitesiyle karşılaştırıldığında çok daha düşük masraflarla eğitim olanağı sağlayan ve ortaöğrenimlerinde gösterdikleri akademik başarıları doğrultusunda yerleşebildikleri yurtdışı üniversiteleri tercih etmekte ve Türkiye'ye döndüklerinde YÖK'ün diploma denklik kriterlerini yerine getirerek diploma onaylarını alabilmektedirler.
(YÖK diploma denklik kriteri için link:http://www.yok.gov.tr/component/option,com_alphacontent/section,18/Itemid,181/lang,tr_TR )

Neden Yurtdışı Üniversite Kayıt Günleri'ne Katılmalıyım?

ABD, İngiltere, Kanada ve Bulgaristan'dan katılan farklı konularda uzmanlık sahibi üniversitelerle birebir görüşerek hemen kabul edilip edilemeyeceğinizi öğrenmek ve zaman kaybetmeden eylül döneminde ön lisans ya da lisans programına başlayabilmek için YÜKG 2009'a mutlaka katılmalısınız. YÜKG katılımınız sayesinde son kayıt tarihleri geçmiş üniversitelere de başvuru yapma imkanına sahip olarak, üniversite seçeneğinizi arttırabilirsiniz.

Yurtdışında Yüksek Öğrenim Çok Pahalı mı?


Türkiye'deki vakıf üniversitelerinin ücretleri ve bu okullar için yapılacak toplam masraf göz önüne alındığında yurtdışında yükseköğrenim bazı yerlerde Türkiye'den daha ucuza mal olmaktadır. Gerektiğinde bu eğitim için Türkiye'deki bankalardan kredi alınabilmekte ve ödemeler uzun vadeye yayılabilmektedir.

Yurtdışı Üniversite Kayıt Günleri'ne Katılım ve Başvuru Ücreti Var mı?


YÜKG'ye katılım için herhangi bir ücret ödenmemekte, yalnızca başvuru yapacağınız okullar için geçerli olan başvuru ücreti ve evrak hazırlıkları (çeviri, noter onayı, vb.) için gerekli olan ücretlerin ödenmesi gerekmektedir.


Yurtdışı Üniversite Kayıt Günleri'ne Hangi Üniversiteler Katılacak?

Yurtdışı Üniversite Kayıt Günleri Kim Tarafından Düzenleniyor?

YÜKG, yurtdışı eğitim konusunda 15 yıldır faaliyet gösteren, Adana, Ankara, İstanbul, İzmir ve Eskişehir'de toplam 6 bürosuyla hizmet veren CDS Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı tarafından düzenlenmektedir. CDS, ağırlıklı olarak yurtdışındaki yükseköğrenim kurumlarına gitmek isteyen öğrencilere danışmanlık yapmaktadır. 1999 yılından bu güne Kanada'daki yükseköğrenim kurumlarına en çok Türk öğrenciyi gönderen yurtdışı eğitim danışmanlık şirketi CDS'dir. Ayrıca CDS, 2004 yılı Kasım ayında yurtdışı eğitim konusunda dünyanın önde gelen yayın kuruluşlarından olan Language Travel Magazine tarafından dünyada ayın Yurtdışı Eğitim Danışmanlık Şirketi seçilerek ödüle layık görülen ilk ve tek Türk Danışmanlık Şirketi olmuştur.

Yurtdışı Üniversite Kayıt Günlerine Katıldıktan Sonra İşlemlerim Nasıl Takip Edilecek?


YÜKG'ye katıldığınız şehirdeki CDS bürosu başvuru sonrasında kabul edildiğiniz üniversiteye yapılması gereken kesin kayıt ve konaklama (yurt ya da aile yanı) başvuruları ile vize (ABD vize başvurusu için öğrencinin kendisinin görüşmeye gitmesi gerekmektedir) işlemlerini sizin adınıza takip edecek ya da yardımcı olacak ve işlemlerinizin hızla sonuçlandırılmasını sağlayacaktır. Bu işlemler için yatırılması gereken harçlar dışında öğrencilerden herhangi bir ücret alınmayacaktır.

Yabancı Dil Seviyem Yeterli Olmasa da Yurtdışı Üniversite Kayıt Günlerine Katılabilir miyim?


Katılabilirsiniz. YÜKG'ye katılan üniversitelerin kendi bünyelerinde Yabancı Dil Hazırlık okulu vardır ve öğrencilerimiz akademik programa başlamadan önce yeterli seviyeye ulaşana kadar dil programına devam edebilirler.



Yurtdışı Üniversite Kayıt Günleri'ne katılan Üniversitelerin YÖK Denkliği var mı?


YÜKG'ye katılan üniversite ve meslek yüksekokullarının hepsinin YÖK denkliği bulunmaktadır ama YÖK denkliği dışında öğrencilerimizin mutlaka Diploma denkliği için de gerekli koşulları yerine getirmeleri gerekmektedir.
(Diploma denkliği için link: http://www.yok.gov.tr/component/option,com_alphacontent/section,18/Itemid,181/lang,tr_TR )

Yurtdışı Üniversite Kayıt Günleri Yalnızca Liseyi Yeni Bitiren Öğrenciler için mi?


Hayır. Uzun yıllar önce liseyi bitirmiş, herhangi bir ön lisans programından lisans programına dikey geçiş yapmak isteyen, Türkiye'de ya da yurtdışında bir üniversiteye halen kayıt olup transfer olmak, bölüm değiştirmek isteyen, üniversite mezunu olup yüksek lisans ya da üniversite sonrası diploma/sertifika programlarına kayıt olmak isteyen öğrenciler de YÜKG'ye katılabilirler.

0 comments:

Yorum Gönder