Kampanya 1

Kampanya 1
EC English'den Amerika ve İngiltere'de müthiş fırsat!

Kampanya 2

Kampanya 2
LSC Kanada/EC okulları Türk öğrencilere özel fiyatlarla!

Kampanya 3

Kampanya 3
Language Studies International ile 3 kıta 6 ülke!

Öğrenciler ne diyor?

Öğrenciler ne diyor?
Gamze'den CDS'ye mektup var

Fransızca Dil Eğitimi

27 Mart 2010 Cumartesi


CDS’de ilk ayım dolmak üzere. Ofiste artık neyin nerde olduğunu biliyorum. Bu hafta sanırım Senem’le burada son haftasonum. Bundan sonra ben açacağım ofisi.

İlk ayımın son cumartesisinde, iş yerinden bir arkadaşımın Tevfik Fikret’te okuyan 13 yaşındaki oğlu için yazın gidebileceği ve Fransız’casını geliştirebileceği okul bilgileri topluyorum.

İki ülke var bu konuda portföyde, Fransa ve İsviçre. Önümde 3 koca klasör var. İçleri okul broşürü dolu.

Fransa'
da dil eğitimi

İlk Fransa klasörün çekiyorum önüme. 2 okul broşürü alıyorum.

Azur Lingua

Birincisi Azur Lingua. (http://www.azurlingua.com) Azur Lingua Nice’de, şehrin göbeğinde, kendini “Fransızca dil eğitiminde kalitenin tek adresi” diye tanımlayan ama bu tanınlamayıda fazlasıyla hak eden bir dil oluku. 1991’de kurulmuş. Hedef, dil öğrenirken aynı zamanda Fransız kültürü ile mümkün olduğu kadar iç içe bir atmosferde eğitim imkanı sunmakmış ve bölgesel avantajları ve dil eğitimi haricinde sundukları kültürel faaliyet imkanları ile bu konuda başarılı olmuşlar.




Genel Program Detayları
  • 8-12 kişilik sınıflarda eğitim veriliyor.
  • Okul Avrupa eğitim standartlarına uygun eğitim veriyor.
  • Eğitim süresi sonunda, kursun seviyesinin belirtildiği sertifika veriliyor. Verilen sertifika “Common European Framework for languages” ile uyumlu.
  • Programlar kısa dönem (2-7 hafta), uzun dönem (8+ hafta) ve standart kurslara ek özel programlar (fransızca eğitim veren bir üniversiteye hazırlık ya da özel sertifika programları için kurslar) olarak 3’e ayrılıyor.
  • Tüm eğitmenlerin ana dili Fransızca ve Fransızca dili eğitimi için yüksek öğrenim görmüşler.
Eğitmenler tarafından bir web sitesi yapılmış. http://www.bonjourdefrance.com/ Bu sitede bir çok testler, egzersizler ve eğitici oyunlar var. Çok şirin geldi bu bana.

Bölgesel avantajından dolayı aslında daha çok yetişkinler için uygun bir okul gibi görünüyor. Ama küçükler içinde programları var.


Küçükler için program (Junior Program)


Benim arkadaşımın oğlu için asıl değerlendirilecek program AzurlinguaJUNIORS. 13-17 yaş arası küçüklere, 4 farklı dönemde eğitim sunuyor ama Türkiye için uygun olanı, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan Yaz Programı.

Okulun, yarım ya da tam pansiyon yemek dahil konaklama, tüm aktiviteler, tren/havaalanı çift yön transferi içeren “herşey dahil” paket programı var.

Paket Program almak neden iyi?

Bir kaç haftadır burada Senem’in yaptığı öğrenci görüşmelerini dinlerken anladığım ve aklımın çok yattığı bir konu Paket Program almanın her açıdan çok büyük avantajı olduğu. En önemli avantajı fiyat. Bunun haricinde mutlaka ve mutlaka transfer almak gerekiyor. Senem bunca yılın tecrübesiyle hep öğrencilere ve velilerine, çocuklar her ne kadar burada, gitmeden önce cengaver gibi olsalarda, orada, havaalanına inince ister istemez ufak bir panik yaşadıklarını ve o paniğin karşılama hizmeti olmadığı durumlarda çok daha fazlalaşıp çocuğun çok zorlanabildiğini söylüyor. O yüzden karşılama dahil programlar tercih edilmeli. Aklıma gelmişken anlatmak istedim.


AzurlinguaJUNIORS da hedef, çocukların yaşlarına uygun ilgi alanları ile desteklenmiş dil eğitimi vermek. “Fransızca öğrenmeyi eğlenceli ve hatırda kalıcı bir deneyim haline dönüştürmeyi seviyoruz” diyor broşüründe.
  • Sınıflar 15 kişilik.
  • Eğitim standartı yine Avrupa Dil Eğitimi standartı.
  • Sertifika bilgileri vs herşey yetişkin kursları ile aynı.
  • Standart (haftada min 45 dakikalık 20 ders), yoğun (haftada min 45 dakikalık 28 ders) ve standart dersler ile özel derslerin birleştirildiği kurslar (haftada min 45 dakikalık 25 ders)olmak üzere 3 çeşit program var.
Azurlingua’da konaklama nasıl?

Paket program almanın önemi gibi bir başka önemli konuda konaklama. Ve yine benim burada 3 haftadır anladığım, dil öğrenmeye gidiyorsan aile yanında kalmak pratik açısından çok daha iyi.

Azurlingua’da aile yanında ya da okul kampüsünde konaklama imkanı var. Aile yanı konaklama için seçilen evler okula çok yakın ve okuldan eve gidip gelme öğrencinin kendisine ait. Ailelerin konaklama seçerlerken çocuklarının özelliklerine uygun konaklama imkanının seçmeleri sanırım en doğrusu.


Campus hayatı!

Hemen hemen her okulda olan danışman hizmeti bu okulda da var. Okulda bir danışman öğrencinin her şeyi ile ilgileniyor. Okul aynı zamanda bir aktivite takımı oluşturmuş. Bu takım 24 saat kampüste hizmet veriyor. Özellikle, arkadaş canlısı ve neşeli personelden oluşan bu takım, kampüs hayatını daha renkli kılmakla görevli. Yazın kampüste kalan ve dışarı çıkamayan öğrenciler için bir de animasyon ekibi var.

Güvenlik!

Okulun öğrencilerin güveliği açısında ciddi bazı kuralları var. 16 yaşın altında ki öğrencilerin akşam dışarı çıkması yasak. Bu öğrenciler sadece öğleden sonraları, ailelerinin yasal izni ile kampüs dışına çıkabiliyorlar. 16 yaşından büyük öğrenciler için de, yine, gece normalde dışarı çıkmak yasak. Ancak 12:30 da dönmek kaydı ile veli iziniyle çıkılabiliyor.

Aktiviteler!
Müze ziyaretleri, alışveriş, bowling, basketbol, voleybol, football, pingpong turnuvaları ve dans geceleri gibi bir çok aktivite her yaştan çocuk ve büyük için organize ediliyor.


Ne ödeyeceğim?


Fiyatlara gelince, Azurlingua çok pahalı olmayan, ama çok ucuzda olmayan bir okul.

Paket program fiyatı:

Standart Program: 645 Euro/ week

Yoğun Program: 731 Euro/ week

Fiyata kurslar, 2 kişilik oda, tam pansiyon, tüm aktiviteler, tren İstasyonu/havalimanı transferi dahil.

Paket programda aile yanı ve kampüste iki kişilik oda fiyatları aynı. Eğer aile yanında tek kişilik oda istenirse bu paket fiyata 70 Euro daha ekleniyor.

Bu fiyatlara seyahat ve sağlık sigortası, uçak bileti, vize ve eğer yoksa pasaport işlemleri için ödenecek bedel dahil değil.

Azurlingua şehir hayatı isteyenler için birebir bir okul.

Bir dahaki ilişkili yazı Cavilam Vichy hakkında olacak... Fransa'nın Vichy bölgesindeki bu okul'da fransızca dil eğitimi için tercih edebileceğiniz iyi bir okul.

Daha fazla bilgi için CDS danışmanlarına başvurunuz. (+90 212) 292 40 26.

0 comments:

Yorum Gönder