Kampanya 1

Kampanya 1
EC English'den Amerika ve İngiltere'de müthiş fırsat!

Kampanya 2

Kampanya 2
LSC Kanada/EC okulları Türk öğrencilere özel fiyatlarla!

Kampanya 3

Kampanya 3
Language Studies International ile 3 kıta 6 ülke!

Öğrenciler ne diyor?

Öğrenciler ne diyor?
Gamze'den CDS'ye mektup var

Toronto'da yaşam ve eğitim

14 Kasım 2011 Pazartesi



İngilizce'yi konuşulduğu şehirde öğrenmek istiyorsunuz, yurtdışında üniversite eğitimi almak hayallerinizden biri. Karşınıza yüzlerce ülke ve şehir çıkıyor ve bir türlü karar veremiyorsunuz. Kanada'da okumanın cazip yanları pek çok kaynakta karşınıza çıktı, bir de Toronto'daki okul ve eğitim seçeneklerinin bolluğu sizi bu şehir hakkında daha fazla meraklandırdı. O zaman biz de size Toronto şehri ve Toronto'daki eğitim olanaklarını kısaca özetleyerek karar vermenizde yardımcı olalım.


Genel olarak Toronto

Toronto, Kanada'nın en büyük şehri ve ticaret merkezi, aynı zamanda Ontario eyâletinin başkenti.
Kuzey Amerikan'nın en ünlü beş gölünden biri olan Ontario Gölü'nün kıyısına konuşlanmış bu şehir 
Yaklaşık 2.5 milyon kişiye ev sahipliği yapar. Ağırlıklı olarak İngilizce konuşulan Toronto nüfusunun %54'ünü göçmenler oluşturur; Chinatown, Greektown, Koreantown, Little Italy, Little Portugal gibi azınlık mahalleleri Kanadalı göçmenleri barındırır.

Metro ve alışveriş merkezleri şehrin yeraltını örümcek ağı gibi sarar, şehrin bir noktasından diğerine bu sistemle çok rahat ulaşırsınız. Son derece güvenli bir yerdir, suç oranları çok düşüktür. Niagara şelaleleri'ne, Ottawa, Montreal ve ABD sınırına oldukça yakındır.

Toronto’nun ünü güvenli, temiz, sakin bir şehir olmasından ve uluslararası bir nüfusu olmasından gelir. Tiyatro, müzik ve kültür bakımından zengin, kozmopolit bir şehirdir.

Şehrin önemli simgelerinden bazıları; Ontario Bilim Merkezi, Royal Ontario Müzesi, Ontario Sanat Galerisi, Roy Thampson Hall, O’Keafe Centre, Royal Alexander Tiyatrosu, Kanada Harikalar Diyarı, The McMichael Collection, Ontario Place ve Ulusal Kanada Sergisi olarak sıralanabilir.
Şehrin futbol ve basketbol takımları Amerika'da görev yapar. Basketbol takımı NBA'de, futbol takımı ise Amerikan Futbol Ligi'nde oynar."

İnsanlar ve Kültür

Toronto’ya gelen öğrenciler çoğunlukla buradaki farklı kişilerden ve etnik gruplardan çok etkilenirler, zaten bu kişi ve gruplar Kanada’nın karışık nüfusunu oluşturur.

Kültürel çeşitlilik:
Toronto’da etnik kökenlerin çok olduğu bir toplum vardır ve Kanadalılar insana verdikleri değer ve toleranslarıyla tanınırlar. Yabancı bir öğrenciyseniz ırkınız, kültürel veya dini inançlarınız ne olursa olsun hoş karşılanırsınız. Toronto’da kadın erkek bütün insanlar kültürel altyapılarından ve ekonomik statülerinden bağımsız olarak eşit kabul edilirler.

Doğa & Spor:
Kanadalılar doğaya çok düşkündür. En sevilen boş vakit aktiviteleri yürüyüş, sahilde gezme, rollerblade ve bisiklettir. Ayrıca buz hokeyi, buz pateni gibi kış sporları da sevilir.

Yemek:
Toronto’daki yiyecekler insanların çeşitliliğini de yansıtır. Çok geniş bir mutfağı vardır; Çin’den Hindistan’a, İtalya’dan Ukrayna’ya. Kanadalılar genelde bir günde üç öğün yerler; kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri. Restoranlarda ve bazı başka servisleri alırken bahşiş bırakmak (10-15%) gelenektir.

Giyim:
Toronto’da giyim Birleşik Devletler’dekinden tutucu Avrupa’dan ise daha az resmidir. Öğrenciler yazın genelde t-shirt ve kot pantolon giymeyi tercih ederler. Ekim’de ise daha kalın giysilere gerek vardır. Toronto’ya geldiğinizde kışlık giysiler almanız gerekecek.

Mevsimler & Genel yaşam:
Toronto’da 4 mevsim yaşanır. Yazın hava sıcak ve hoştur. Son bahar serindir, yaprakların rengi değişir ve hava tazedir. Kışın soğuk hava öğrencilerin, paten, buz hokeyi gibi sporlar yapmasına olanak sağlar. İlkbaharda hava, şehir kendini yenilerken sıcaktır. Pek çok yüksekokul ve üniversitede kampus içinde kalacak yerler vardır. Kampuste yaşamak Kanadalı öğrencilerle tanışmanın en güzel yoludur. Pek çok öğrenci kampus dışında tek başına veya arkadaşlarıyla ev veya apartman dairelerinde yaşar. Bir çok yüksekokul ve üniversitenin ev ayarlama programları vardır ki, bu sayede Kanadalı bir ailenin yanında yaşarsınız.

Ulaşım:
Dünyanın pek çok önemli havayolu Toronto Pearson Havayolu’na uğrar. Kanada içinde seyahat ederken, ülkenin büyüklüğünü göz önünde bulundurun. Başka bir bölgeye gitmek için uçak ve tren önde gelen seyahat seçenekleridir. Şehir içindeki diğer ulaşım olanakları otomobil, metro, otobüs, taksi ve treni kapsar. Özellikle turistlerin yoğun olduğu zamanlarda otobüs turları yada tren/otobüs indirimleri mevcuttur. Kanada’yı bir uçtan bir uca dolaşan tren servisi yolcuların Toronto’nun nefes kesen manzarasına hakim olmalarını sağlar.

Toronto’da Eğitim

Toronto yabancı bir öğrencinin seyahat etmesi ve öğrenim görmesi için mükemmel bir yerdir.

Toronto’nun orta öğrenim sonrası kurumları dünyanın çeşitli yerlerinden öğrenciye sahip olmanın yararlarını çok önceden farketmişler. Pek çok yüksekokul ve üniversitenin yabancı öğrencilere yardımcı olmak amacıyla kurulmuş uluslararası irtibat bürosu var. Diploma ve derece veren bütün yüksekokul ve üniversiteler yönetime bağlı ve standartları oldukça yüksek, böylece verilen diplomalar ulusal ve uluslararası alanda tanınıyor.

Toronto’da önlisans, lisans ve dil programları sunan 3 üniversite var. Birçok üniversiteden mezun olmak için 3 ila 4 yıl gerekiyor. Metro bölgesinde de 5 yüksekokul bulunuyor; bunlar iş, sanat, İngilizce, uygulamalı sanatlar gibi alanlarda diploma ve sertifika veriyorlar. Öğrencilerin yüksekokul diplomalarını üniversite derecesine geçirebilme şansı çok yüksek. Toronto’da ayrıca kısa dönemli eğitim programları da bulabilirsiniz.

Toronto’da İngilizce eğitimi İkinci Dil olarak İngilizce diye bilinir (ESL). Pek çok özel kurumun yanı sıra yüksekokul ve üniversitede de bu imkan bulunuyor. Öğrenciler akademik veya konuşma amaçlarıyla ESL öğrenmeyi tercih edebilirler.

Akademik yıl Eylül’den Ağustos’a kadar sürer ve çoğunlukla 2-3 döneme bölünmüştür - Eylül’den Aralığa, Ocak’tan Nisan’a ve Mayıs’tan Ağustos’a. Bazı kurumlar kayıtlara Ocak ve Mayıs’ta başlasa da Eylül esas kayıt tarihi.




Kaynaklar: Vikipedi ve Turkish Student Yurtdışı Eğitim Dergisi

2 comments:

Unknown dedi ki...



Bu Aso tasarruf ve kredi kredi sirketidir. kisisel is için bir kredi gerekiyor, ya da tüm temizlemek için kredi ihtiyaciniz varsa

Daha fazla bilgi için evisloanfirm@gmail.com: fatura lütfen bizim bizim burada e-posta ile temasa geçin. Bilginiz için, firmamiz

Eger ilgileniyorsaniz lütfen bize geri almak hemen kredi ile halletmek için,% 2 faiz oraniyla kredi vermek
2z
Onay belgesine aktarmak.


Dolgu ve dönüs

(1) Tam adi: ....................
(2) Kredi Tutari: ...............
(3) Kredi Süre: ..............
(4) Cinsiyet: .........................
(5) Cinsiyet: ...............
(6) Ülke:
(7) Ev adresi: .........
(8) E-posta adresi:
(9) Telefon numarasi: ...........

Bay Evis Philip

20 Nisan 2016 15:36
Unknown dedi ki...



Bu Aso tasarruf ve kredi kredi sirketidir. kisisel is için bir kredi gerekiyor, ya da tüm temizlemek için kredi ihtiyaciniz varsa

Daha fazla bilgi için evisloanfirm@gmail.com: fatura lütfen bizim bizim burada e-posta ile temasa geçin. Bilginiz için, firmamiz

Eger ilgileniyorsaniz lütfen bize geri almak hemen kredi ile halletmek için,% 2 faiz oraniyla kredi vermek
2z
Onay belgesine aktarmak.


Dolgu ve dönüs

(1) Tam adi: ....................
(2) Kredi Tutari: ...............
(3) Kredi Süre: ..............
(4) Cinsiyet: .........................
(5) Cinsiyet: ...............
(6) Ülke:
(7) Ev adresi: .........
(8) E-posta adresi:
(9) Telefon numarasi: ...........

Bay Evis Philip

20 Nisan 2016 15:37

Yorum Gönder