Navitasta inanılmaz bir kampanya var. KAÇIRMAYIN!!! Detaylı bilgi için tıklayın.>>
Navitas bir "pathway" programı. Yani, Avustralya, İngiltere, Amerika, Kanada, Singapur, Kenya, Srilanka ve Endonezya da seçkin okullar için not ortalaması yetmeyen öğrencileri, önce koleje yerleştirip sonra üniversiteye geçmelerini sağlayan ara atlama programı.
Örneğin Kanada'nın en seçkin okullarından Simon Fraser University'de okumak isteyen ama bu okul için not ortalaması yetmeyen öğrenciler Navitas kapsamında Fraser International College'ye kayıt yaptırıyorlar. 1 yıl bu kolejde okuyup not ortalamalarını yükselttikten sonra Simon Fraser University'e geçiş yapıyorlar.
Navitas, Fraser International College ve Simon Fraser University hakkında detaylı bilgi gelmeden önce Vancouver hatta Kanada'da eğitim ve yaşam hakkında bilgi vermek istiyorum.
Aslında Kanada'daki Navitas programları Kanada'da iki şehride, Vancouver ve Winnipeg'de veriliyor. Ben Vancouver'ı anlatacağım. Winnipeg'i Winnipeg'de yine iyi bir okul var, onu anlatırken anlatırım.
Kanada, Vancouver, NAVITAS
Kanada
Kanada Dosyası:
* Nüfus: 31,830,000
* Para birimi: Kanada doları
* Resmi dil: İngilizce ve Fransızca
* Universite sayısı: 94
* 2009 da Kanada'da üniversite eğitimi alan yabancı öğrenci sayısı: 75,000
* Kıtalara uzaklık: Asya (11—15 saat); Avrupa (8-10 saat); Latin Amerika (8-12 saat)
Kanada okumak için harika bir ülke. Tüm okullar devlet okulu. Okul kaliteleri hemen hemen aynı ve oldukça yüksek. Bu nedenle Kanada üniversitelerinden alınan diplomalar dünya çapında kıymetli. Fiyatlar okulun bulunduğu bölgeye göre değişiyor. Örneğin, Toronto'da okullar çok pahalı ama Toronto'ya 1 saatlik yolculuk mesafesinde başka bir şehirde çok daha ucuz.
Eğitim Kanada için bir gelir kaynağı. Kanada eğitim sisteminde kişi başına ayrılan harcama diğer G-8 ülkelerinin ayırdığından daha fazla oldugu gibi, Kanada OECD ülkeleri içindeki ilk üçte yer alıyor. Bu nedenle özellikle yabancı öğrenciler için her açıdan harika imkanlar sunuluyor.
Kültürel çesitliligi tesvik eden gelenek ve politikalara sahip bir göçmen ülkesi olması nedeni ile de yabancı öğrencilerin bu anlamda hiç zorlanmayacağı bir ülke. Klüplere ve etnik altyapıların çeşitliliğini temsil eden derneklere kolayca ulaşılabiliniyor. Okullarda bu konuda oldukça hassas. Yabancı ögrencilerin danışmanları ögrencilere bu tarz gruplarla iletişime geçebilmek konusunda yardımcı oluyorlar. Gerçi günümüzde hızla yayılan sosyal medya araçlarının genç nesil tarafından ne kadar etkin kullanıldığı düşünülürse, öğrencilerin, internet aracılığıyla daha oralara gitmeden her tür sosyal etkinlikten haberdar olma şansı var.
Kanada güvenli, adil ve huzurlu bir toplum. Suç ve şiddet oranı çok düşük.
Tüm büyük sehir merkezlerinde çok çesitli alısveriş alanları, restaurantlar, tiyatrolar, sanat galerileri, müzeler ve genel kullanıma açık parklar ve bahçeler var. Bunun yanısıra, 2010 kış olimpiyatları gibi bir çok dünya çapında spor etkinliğine ev sahipliği yapabilecek kadar kusursuz spor ve aktivite alalanları var.
Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda, dünyanın en yaşanılası ülkelerinden biri deniyor Kanada için.
Vancouver
Vancouver'a gelince. O'da dünyanın en yaşanılaşı şehirlerinden biri.
Vancouver, Kanada’nın 3. büyük, British Columbia bölgesinin ise en büyük şehri. Yaklaşık 2 milyon insanın yaşadığı bu güzel şehir, Amerika sınırına 40 km uzaklıktadır.
Her yıl birçok farklı derginin bu konuda listeler yapıyor ve bu yıl farklı kaynakların genel görüşü Vancouver'ın en yaşanılası 25 şehir içinde olduğu. Bu değerlendirmeler için trafik düzeni, kişisel güvelik ve hava temizliği gibi bazı kriterler dikkate alınıyor.
Önce biraz şehrin coğrafik özelliklerinden bahsedeyim. Okyanusa kıyısı olan şehir dağlar, göller ve ırmaklarla çevrili harika doğası ile doğa aktiviteleri için bulunmaz bir coğrafyaya sahip. Kanada’nın diğer bir çok büyük şehrinde olduğu gibi Vancouver’da parklarla dolu, parklar ise asırlık ağaçlarla. 3 tarafı denizlerle çevrili şehirde çeşitli su aktivitelerine imkanı sağlayan sayısız plaj var. 2010 kış olimpiyatlarının düzenlendiği Vancouver dünyanın sayılı kayak sporları merkezlerinden biri. Vancouver 'a 2 saat uzaklıktaki Whistler, Kuzey Amerika'nın en popüler kayak merkezlerinden birisidir. Ayrıca şehir merkezine yaklaşık 35 dakikalık uzaklıkta olan 2 tane kayak merkezide bulunur. En önemlisi iklim bakımından Kanada'nın en ılıman iklimine sahip.
Vancouver kültürel faaliyet fışkıran bir şehir. Dünyanın her köşesinden gelen insanlarıyla çok kültürlü bir nüfus yapısına sahip. Film dünyasının yıldızı, Dünyanın en büyük film ve televizyon üretim merkezi. Müzeleri, tiyatroları, sinemaları, parkları ve spor merkezleri ile bir çok kültürel faaliyet alternatif sunuyor.
Vancouver, Türkiye saat farkı - 10 dur.
Amsterdam - Vancouver (Uçuş süresi 9 saat )
Navitas
Daha öncede söylediğim gibi Navitas bir "pathway" programı. Broşüründe, hedeflerine ulşamak isteyenlere yardım amacı taşır diyor ki gerçekten doğru.
Aslında 3 alanda programı var.
1- Üniversite Programları - İstediğiniz üniversiteye geçiş yapabilmeniz için ara programlar.
2- İşe Hazırlık Programları - Çeşitli konularda sizi hedeflediğini iş dalına hazırlayan programlar.
3- İngilizce Dil Eğitimi - Akademik, genel, iş ve IELTS için Avustralya'da ingilizce dil eğitim.
Ama ben burada üniversite programlarını anlatacağım.
Üniversite Programları:
Gitmeyi hedeflediğiniz Üniversite için geçiş programları. Bulundukları ülkelerin konu ile ilgili devlet kurumlarınca akredite edilmiş kampuslerde eğitim veriliyor. Programa katılan her öğrenci okulun, kütüphane, bilgisyar laboratuvarı, spor tesisleri, okul içi yurtlar ve çeşitli iş imkanları gibi olanaklardan faydalanabiliyor.
Eğitim alanında 26 yıllık tecrübe ile yönetilen okul, öğrencilere geleneksel eğitim kurumlarından daha farklı destek sunduğunu ve sunduğu destek ile öğrencinin okula ve ülkeye adaptasyon sürecini kolaylaştırdığını ve hızlandırdığını söylüyor.
8 ülkede ve Avustralya, İngiltere ve Kanada'da bir kaç farklı yerde ortak üniversitelerin kampüslerinde kolejleri var. Son 12 yılda 30,000 öğrenci mezun olmuş ve bunların istedikleri programa devam edebilenlerinin yüzdesi %95.
Üniversite paketinin içinde bir tanesinden bahsedeceğim şimdi.
Kanada'da okumak isteyenler için - Simon Fraser University'e giden yol...
Fraser International College - (FIC)
Navitas ile önce Farser International College'ye kayıt oluyorsunuz. Burada hedeflediğiniz bölüm için gerekli ara programları alıp sonrasında Simon Fraser University'e geçiş yapıyorsunuz.
FIC Programları:
-Üniversite Transfer Programı Etap 1 (UTP1)
Pre-university Foundation Studies
-Üniversite Transfer Programı Etap II (UTPII)
Arts and Social Sciences
Business Administration
Computing Science
Engineering Science
-Simon Fraser University İngilizce Dil Programı
Bu programlar sonrasında not ortalaması tutanlar Simon Fraser Univertsity'e başlıyor.
Simon Fraser University:
Simon Fraser University (SFU), Kanada'nın en prestijli üniversitesi. 1965 yılında kurulmuş. Şu anda 900 fakülte çalışanı ve 32,000 öğrenciye ev sahipliği yapıyor. SFU, Maclean's Magazine tarafından 2009'yılında Kanada'nın bir numaralı en kapsamlı üniversitesi olarak seçilmiş. Yine 2009 yılı Webometrics Ranking of World Universities sıralamasında dünyada 57., Kanada'da 3.
Öğrenciler dünya çapında ünlü eğitmenler tarfından eğitim alıyorlar. 100'ün üstünde program var eğitim verilen. Simon Fraser'da okuyan bir öğrenci kendisi gibi öğrenme ve fark yaratma tutkusuyla dolu bir çok yeteknekli çocukla bir arada olma şansı buluyor. Çok uluslu ve bu nedenle herkesin çok arkadaş canlısı ve birbirine destek olduğu bir ortam. Vancouver'in merkezine 20km uzaklıkta, Burbundy adı verilen bölgede, harika kampüsü, mükemmelliği tasdikli eğitim standartı ve misafirperver campus ortamı ile Kanada'nın göz bebeği.
Kanada, Vancouver ve Navitas bir paket olarak akıllarda şekillenmiştir umarım. Şu anda inanılmaz bir kampanya var 1 Haziran'a kadar başvuru yapanlar için. Detay bilgi almakta fayda var.
Terry Fox
Son olarak bir genel kültür bilgisi:
SFU'un en ünlü mezunlarından biri Terry Fox. Terry Fox aynı zamanda Kanada'nın da sembollerinden biri. Bildiğiniz gibi yakalandığı kemik kanseri sonucunda bir bacağını kaybediyor. Sonrasında "Marathon of Hope (Umut Maratonu)" adı altında kanser hastalığını dikkat çekmek ve konu ile ilgili araştırmalara destek için yardım toplamak amacı ile 18 yaşında Kanada'yı boydan boya koşuyor. Ünü tüm dünyaya yaılıyor ve bir çok başka yardım arzusuyla dolu insana bu anlamda ilham kaynağı oluyor.
2001 yılında SFU Terry Fox'un Kampus içinde bir anıtını dikerek onun anısını ve ailesini onurlandırıyor.
Navitas'ı Duydunuz mu?
In avustralya, In dil okulu, In iş ingilizcesi, In kanada, In navitas, In pathway, In vancouver24 Nisan 2010 Cumartesi
etiketler:
avustralya,
dil okulu,
iş ingilizcesi,
kanada,
navitas,
pathway,
vancouver
Related Posts:
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 comments:
Yorum Gönder