Kampanya 1

Kampanya 1
EC English'den Amerika ve İngiltere'de müthiş fırsat!

Kampanya 2

Kampanya 2
LSC Kanada/EC okulları Türk öğrencilere özel fiyatlarla!

Kampanya 3

Kampanya 3
Language Studies International ile 3 kıta 6 ülke!

Öğrenciler ne diyor?

Öğrenciler ne diyor?
Gamze'den CDS'ye mektup var

Ebru İrlanda'yı ve İrlanda'daki Dil Okullarını Anlatıyor...

31 Ekim 2010 Pazar


IRLANDA

Merhaba,

Ben Ebru, uzun yıllardır CDS ile birlikte çalışıyorum, gecen hafta İrlanda’ da düzenlenen ve amacı İrlanda’ deki dil okullarını tanıtmak olan bir haftalık bir organizasyona katildim. Hem ilk İrlanda seyahatim olduğu için hem de organizasyona katılan tek Türk Danışmanlık Firmasını temsil ettiğim için yolculuğuma oldukça çok heyecanlı başladım. Bu bir haftanın sonunda İrlanda için edindiğim izlenimlerimi ve de dil okulları hakkındaki değerlendirmelerimi ve düşüncelerimi sizlerle de paylaşmak istiyorum.

İrlandalılar ülkelerine gelen misafirleri galeik dilinde “céad míle fáilte” (a hundred thousand welcomes) diyerek selamlıyorlar. Bu deyişe uygun bir şekilde de İrlanda halkının çok misafirperver ve kibar insanlar olduklarını söyleyebilirim. Ulaşım gerek şehir içinde gerekse şehirlerarası yollarda çok rahat. Dublin şehir merkezinde ise yürüyerek birçok yere gitmeniz mümkün ama yürümek uzak durduğunuz bir aktivite ise o zaman otobüs ve ya tramvay ile seyahat edebilirsiniz.

İklim bilindiği üzere ılıman ve çok yağışlı bende yolculuğuma yağmura hazırlıklı olarak başladım fakat günesin bir hafta boyunca bizimle olması benim için de güzel bir supriz oldu.

Bu arada ada hakkında kısa bir bilgi; İrlanda’ nin nüfusu yaklaşık 4.100.000 civarında ve başkenti Dublin, halen Birleşik Krallıklara bağlı bulunan Kuzey İrlanda’ nin nüfusu ise 1.700.000 civarında ve başkenti Belfast.


Önceki yıllara İrlanda vizesi almak Türk öğrenciler için oldukça zorlu bir asamaydı aslında su an için de çok kolay olduğunu söyleyemeyiz ama kapılarını Türk öğrencilere açmak isteyen İrlanda’ da daki dil okullarının ortaklasa çabaları ile kısa donem dil programlarına başvurmak ve burada eğitim almak isteyenlerin Türkiye’ de öğrenci olduklarını veya resmi olarak çalıştıklarını belgeledikleri takdirde en fazla bir hafta gibi kısa bir surede maksimum 90 güne kadar öğrenci vizeleri onaylanmaktadır.

Baskenti Belfast olan Kuzey İrlanda için ise vize başvurusu Birleşik Krallık üzerinden yapılmaktadır.

Gelelim gezdiğim ve gördüğüm dil okullarına; İrlanda’ da dil okullarının birçoğu uzun yıllardır eğitim veren kuruluşlar ve de kapasiteleri fazla 200- 225 öğrenci ile sinirli. Bu nedenle okulların hem eğitmen kadrosu hem de yönetimi ders dışında bile öğrencilerle sürekli bire bir iletişim halinde olmasını sağlıyor. Ama buradaki dil okullarının beni en çok cezbeden özelliği, hemen hemen bütün okullarda öğrencilere ders aralarında atıştırabilmeleri cay, kahve ve çok lezzetli bisküviler ikram ediliyor ve bu servisten gerçekten de hiçbir ücret talep edilmiyor.

Öğrencilerin yurt konaklama ve aile yani konaklama seçenekleri var. Aile yani konaklamayı tercih eden öğrencilerin sayısı diğer ülkelerdeki gibi İrlanda’ da oldukça fazla ve de mutlaka belirtmeliyim ki evler okullara neredeyse yürüme mesafesinde diyebileceğim kadar yakin. Yurtların birçoğunda odalar birkaç öğrencinin birlikte kalabileceği şekilde dizayn edilmiş ama tek kişilik odalar da bulmak mümkün.

Özel dil okullarının haricinde, İrlanda Üniversitelerinin kendi bünyelerinde bulunan dil programlarına başvurmak mümkün. Aslında İrlanda da üniversite eğitimi oldukça yüksek standartlara sahip ve inanıyorum ki kısa bir sure içinde bu ülkedeki üniversitelerde kapılarını Türk öğrencilere açacaktır ama su ana kadar birkaç değişim programı haricinde hiç Türk öğrenci kabul etmemişler.

Yurtdışında 2 ila 12 hafta arası genel, yoğun, is İngilizcesi, akademik veya TOEFL/IELTS gibi sınavlara hazırlık programlarına başvurmayı düşünen öğrenciler için, İrlanda’ nin iyi bir alternatif olduğu kanaatindeyim. Özellikle de ekonomik olarak İrlanda bir Avrupa ülkesine kıyasla çok daha uygun eğitim ve konaklama imkânı sağlamakta.

Okul ücretlerine söyle bir göz atmak gerekirse;

Genel İngilizce (20 ders/hafta) € 200 - € 235

Yoğun Program ve Is İngilizcesi (25 ders/hafta) € 230 - € 280

12 hafta genel İngilizce Programı (20 ders/hafta) € 1800 - € 2200

12 hafta yoğun İngilizce Programı (25 ders/hafta) € 2520 - € 3100

12 hafta IELTS/TOEFL hazırlık programı (25 ders/hafta) € 3000 - € 3300


Konaklama

Aile yani Konaklama
Haftaici yarim pansiyon, haftasonlari tam pansiyon € 155 - €190


Öğrenci Yurtları
Tek kişilik oda, yemeksiz € 185 - € 195
Çift kişilik oda, yemeksiz € 155 - € 165


Daha ayrıntılı bilgi için CDS danışmanları ile temasa geçebilirsiniz.

2 comments:

Adsız dedi ki...

Kisisel is baslatmak için bir kredi gerekiyor ?.
faturanizi ödemek için bir kredi gerekiyor mu?

Simdi kredi.teklif@gmail.com bize hemen kredi transferi ile devam etkinlestirmek için: Eger ilgileniyorsaniz lütfen bu e-postayi basvurun. Ayrica bu e-postaya burada bize ulasabilirsiniz: (finance_institute2015@outlook.com) Eger ilgileniyorsaniz dolgu ve bu bilgileri dönerseniz biz,% 2 faizle kredi veriyor.

27 Nisan 2016 19:50
Priya dedi ki...

Now it is known to me that articles is nothing but inspiring is everything to do something great. This is a great article for the people who want to come in freelancing.

Best IELTS Coaching Center in Chennai
IELTS Training Centers in Chennai
IELTS Coaching Classes in Chennai

6 Ocak 2017 15:26

Yorum Gönder